Modernizacija OŠ “Nikola Tesla”

VIDEO K9: Osnovna škola Nikola Tesla u Novom Sadu dobila je 33,5 miliona dinara za izgradnju sportskih terena, a u okviru projekta dogradnja škole. Radove delom finansira Ministarstvo prosvete kroz zajam od Evropske investicione banke, a delom Grad Novi Sad, kaže za Kanal 9 direktor ove škole Igor Milićević.

0
2422

Početkom prošle godine Novi Sad se priključio projektu Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete, te je potpisan ugovor za Program modernizacije škola.

Predviđeno je da kroz ovaj program bude rekonstruisana i dograđena 201 škola u Srbiji, a jedna od njih i Osnovna škola Nikola Tesla u Novom Sadu.

“Planirano je da se izgradi 1.865 kvadrata u školi – znači u smislu kabineta, učionica, multifunkcionalne sale, kantine za učenike, pametne sobe u koje će biti smešten video nadzorni sistem, dojava požara, ozvučenje i tako dalje. I planirana je izgradnja sportskih terena, gde se planira na ovom lepom prostoru i parku koji mi imamo, da se izgradi teren za košarku, teren za fudbal, rukometni teren, teren za odbojku, atletski, sa trim stazom i odskočnom daskom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle”, naveo je Milićević.

Izgradnja sportskih terena veoma je značajna za ovu školu, pre svega za decu, koja će imati bolje uslove da se bave fizičkom aktivnošću koja im je u današnje vreme sve potrebnija, naročito u periodu razvoja.

“Decu prevashodno moramo usmeravati da se bave što više fizičkom aktivnošću, da nauče osnovne pojmove, steknu navike iz sporta i da pokušamo što adekvatnije da oni integrišu fizičko vežbanje u svoju svakodnevicu i u neki zdrav način života”, rekao je Milićević.

Kada je reč o drugim investicijama u ovu školu, Milićević kaže da je u planu i ugradnja toplotnih pumpi, koje će imati smisla nakon renoviranja škole, jer ćetada zgrada biti energetski mnogo efikasnija.

“Trenutno je za postojeći objekat škole jako veliki izdatak za energent na koji se grejemo, a to je gas. Znači, kada se dogradimo sa još 1.865 kvadrata na godišnjem nivou, to će biti pozamašna suma novca koju izdvaja grad Novi Sad za grejanje objekta, tako da implementacija toplotnih pumpi i taj projekat mora da nam ukaže da li bi se implementacijom tih pumpi stvorile uštede u grejanju u smislu novca i koliko bi to bilo na godišnjem nivou i koliki bi bio vremnski period otplativosti te investicije”, kazao je Milićević.

Što se tiče ostalih novina u ovoj školi, direktor je istakao da su u toku pripreme za upis u narednu školsku godinu, a da već sada imaju veliki broj prijavljene dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.