Modernije upravljanje gradom

VIDEO K9: U Gradskoj kući potpisan je Protokol o namerama između Grada Novog Sada i kompanije „Siemens“. Kako je rečeno prilikom potpisivanja memoranduma u Gradskoj kući, Novi Sad će dobiti pomoć u rešavanju problema u saobraćaju, energetskoj efikasnosti, automatskom upravljanju saobraćajem i drugim komunalnim oblastima.

0
367

Imajući u vidu ciljeve i strateške prioritete održivog razvoja Grada u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, kao i to da je „Siemens“ koncern na svetskom tržištu prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga u tim oblastima, dve strane su se saglasile da sarađuju u budućnosti, a u cilju unapređenja kvaliteta života građana.

“Uvek nam je potrebna podrška kompanija koje imaju znanje, kvalitetne kadrove i koje mogu da olakšaju rešavanje problema. Protokol o namerama je jedan uvodni akt koji iskazuje saglasnost volje obe strane da zajednički učestvuju u rešavanju, pre svega, problema u saobraćaju, energetskoj efikasnosti i u komunalnoj delatnosti, posebno u vodosnabdevanju i grejanju. Jedan od prioriteta u narednom periodu u razvoju grada je i Strategija integrisanog upravljanja saobraćajem u Novom Sadu”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Takođe, to što nas jedna takva kompanija prepoznaje kao lokalnu samoupravu koja je njihov partner za budućnost, svakako utiče i na popravljanje poslovnog ambijenta grada u očima drugih kompanija prilikom sagledavanja Novog Sada kao potencijalnog mesta za investiranje – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor „Simensa“ Udo Ajhlinger rekao je da mu je zadovoljstvo što ta kompanija, upravo u Novom Sadu, nastavlja da realizuje strateške inicijative na daljim aktivnostima u Srbiji.

“Ovo je prvi korak u budućoj saradnji koja predviđa jedan integrisani pristup i sveobuhvatnu analizu. Zajednički timovi Grada i kompanije „Siemens“ će u okviru radionica, a na osnovu potpisanog Protokola, sagledavati obostrane mogućnosti i potrebe, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta života građana”, istakao je Ajhlinger.

On je izjavio i da očekuje da će za šest meseci javnosti moći da predstave koji će zajednički koraci biti preduzeti da se poboljšaju uslovi života u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.