Moderna Srbija u Evropskom bloku

VIDEO K9: Žalosno je što su predstavnici Evropskog parlamenta 20 godina nakon demokratskih promena u Srbiji morali da posreduju kako bi bio postignut minimum uslova za izlazak opozicije na izbore. Ovo je u emisiji Otvoreni ekran rekla narodna poslanica Tatjana Macura, potpredsednica Stranke moderne Srbije.

8

Stranka moderne Srbije ovih dana aktivno radi na formiranju Evropskog bloka ispred kojeg bi organizacije i pojedinci kao zagovornici proevropske politike izašli na predstojeće izbore, rekla je potpredsednica Stranke moderne Srbije.

“S tim u vezi Stranka moderne Srbije je uputila poziv svom Kongresu, sazvali smo Kongres i pitali šta onni misle o izlasku na naredne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore i oni su uputili preporuku širem predsedništvu da donese pozitivnu odluku u smislu izlaska na izbore”, navela je Macura.

Macura, kako je rekla, ne vidi nikakvu prepreku odluci da se izađe na izbore i ostalo je samo da se napravi konačan dogovor s kim izlaze i kako će se zvati lista.

Predstavnici Evropkog parlamenta bojkot kao opciju neizlaska na izbore ne razumeju kao demokratski proces i nejasan im je cilj dela opozicije koja se odlučila na taj korak, tvrdi Macura, dodaje da se Evropa od početka zalagala za dijalog i postizanje minimalnih uslova za održavanje i izlazak na predstojeće izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.