Modeli za veću zaposlenost Roma

VIDEO K9: Nezaposlenst je i dalje prisutan problem u našoj zemlji, naročito među romskom populacijom. Kancelarija za inkluziju Roma i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam na zajedničkom sastanku održanom prošle sedmice osmislili su nove modele koji bi trebali da doprinesu većem zapošljavanju romske populacije.

0
12

Kako unaprediti aktiviranje Roma na tržištu rada bila je tema sastanka predstavnika pokrajinske Kancelarije za inkluziju Roma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Romi i Romkinje i dalje se u velikom broju susreću sa problemom, kako isključenosti sa tržišta rada, tako i nedovoljnih kvalifikacija, kao i indirektine ili direktne diskriminacije.

Problem nezaposlenosti iz godine u godine se smanjuje, ali i dalje u nedovoljnoj meri, navodi Mihajlović i dodaje da postoji i sve veći broj školovanih i visokoobrazovanih Roma koji, nažalost, takođe ne mogu da nađu posao.

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, Kancelarija za Inkluziju Roma radiće na razvijanju modela koji će doprineti unapređenju veće zaposlenosti i podrške Romkinjama i Romima prilikom traženja posla i konkurisanja na programe koje će realizovati sam Sekretarijat.

Kancelarija za inkluziju Roma će u narednom periodu, kako je rečeno, informisati Rome i Romkinje na nivou loklanih samouprava kad konkursi budu raspisani i zajedno sa Sekretarijatom za privrdu i turizam obilaziti opštine i romska naselja kako bi ih uputili na to koje su mogućnosti i kako mogu da se aktiviraju na tržištu rada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.