MO: Poziv za obuku pilota

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

0
5

Sve mladiće i devojke do 27 godina starosti sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta, Ministarstvo odbrane pozvalo je da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

“Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje imaće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota. Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine, a zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.

Sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu (Glavna br.1) ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.