MNRO zahvaljuje volonterima

VIDEO K9: Udruženje za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada ovih dana obeležava dva datuma značajna za njihov rad i opstanak.

0
66

Udruženje za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada je povodom 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom, organizovalo onlajn modnu reviju, zapravo prodajnu izložbu odevnih predmeta iz njihove tkačke radionce.

Ovo udruženje će takođe obeležiti i 5. decembar, Svetski dan volontera, jer su volonteri, istakla je Vukelić, veoma važni za postojanje Udruženja MNRO i njihovog Dnevnog boravka za korisnike.

Volonterski servis ovog udurženja trenutno broji 20 volontera koji imaju potpunu slobodu da sami kreiraju i osmišljavaju radionice za korisnike, pa osim tkačih, postoje i radionice psihološkog tipa, zatim kreativne, muzičke, radionice životnih veština. Sve one pružaju priliku korisnicima da budu ravnopravni članovi društva i osposobljavaju ih za život.

U toku je i akcija prikupljanja slatkiša za paketiće povodom Nove godine za korisnike Dnevnog boravka, tako da svakog dana građani mogu doneti slatkiše na adresu Udruženja MNRO u Ulici Seljačkih buna 86.

Takođe, širom grada postavljene su i kutije za donacije ovom Udruženju, a više detalja o tome na koji način mogu pomoći, zainteresovani građani mogu pronaći na sajtu udruženja www. .mnrons.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.