MM festival animiranog filma

VIDEO K9: Proglašenjem prvog, drugog, trećeg mesta i dva Gran prija, u Novom Sadu se danas završava prvi „MM“ festival dečijeg i omladinskog animiranog filma.

0
38

U organizaciji studija „Dom“ iz Sremskih Karlovaca, „MM“ festival je izrastao iz rusko-srpskog projekta Multimost, pokrenutog 2016. godine, sa ciljem da putem kreativnog stvaralaštva i izrade animiranih filmova poveže decu i mlade iz različitih zemalja i sa različitih kontinenata.

Od ove godine projekat prerasta u festival prerasta u festival dečijeg i omladinskog animiranog filma, ali i animiranog filma namenjenog deci i mladima, kažu organizatori.

Na konkurs festivala pristiglo je 1060 filmova iz 83 zemlje sveta, od kojih je selekciona komisija u zvaničnu selekciju festivala uvrstila 110 filmova.

Projekcije su počele u četvrtak i trajale su do nedelje, a filmove je ocenjivao međunarodni stručni žiri u stastavu: Sergej Strusovski (Rusija), Rafaela Tranielo (Italija) i Narcisa Darijević (Srbija).

Organizatori ističu da je cilj festivala da mladima i deci približe filmove i animaciju i da na taj način nauče da sve što gledaju na malim ekranima mogu i sami da naprave.

Pored osnovnih, dodeljene su i tri specijalne nagrade: Nagrada za najbolji ekološki film, Nagrada za najbolji film sa hrišćanskom porukom i Nagrada za najbolji film koji neguje tradicionalne vrednosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.