Mladi u “Dvorištu zelenih ideja”

VIDEO K9: Đaci vojvođanskih osnovnih i srednjih škola imali su juče priliku da se edukuju o životnoj sredini, steknu nove veštine i uživaju u prirodi na događaju "Dvorište zelenih ideja" u Sremskim Karlovcima.

0
6

Ekološki centar Radulovački u Sremskim Karlovcima bio je juče prepun dece i mladih, učesnika događaja “Dvorište zelenih ideja” koji je, povodom Green Weeka organizovao EU Info Point Novi Sad zajedno sa Pokretom gorana Vojvodine i ostalim partnerima.

“Dvorište zelenih ideja” bilo je ispunjeno brojnim sadržajima osmišljenim da pruže priliku za edukaciju i zabavu, na kojima su deca i srednjoškolci mogli da se upoznaju sa radom različitih ekoloških organizacija i da učestvuju u njihovim interaktivnim radionicama, dok je za muzički deo programa bio je zadužen tinejdž bend Gari Poter.

Kako bi edukovale najmlađe i tinejdžere o značaju očuvanja prirode, reciklaže i ekološke svesti, kroz zabavne i edukativne aktivnosti, organizacije Pokret gorana Vojvodine, Pokret gorana Sremska Mitrovica, Inženjeri zaštite životne sredine, Dečja ekološka akademija i Botaničko društvo Andreas Volni osmislile su različite radioncice koje obuhvataju edukaciju o biljnim i životinjskim svetom Fruške gore, predstavljene su i zbirke insekata i fosila, kao i geološka zbirka sa primerima aktivnih vulkana Etna, Kilimandžaro, Island i Jarok.

Kroz kviz i radionice svi posetioci mogli su mnogo toga naučiti o upravljanju otpadom i reciklaži. Predstavljena je i centurija 1 iz herbarijuma Andrije Volnog, sa biljkama sakupljanim krajem 18. veka uz koju su mogli saznati kako se promenilo naše posmatranje prirode od tada do danas i kako vidimo biljni svet koji nas okružuje u 21. veku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.