Mladi promovišu interkulturalne vrednosti

VIDEO K9: Krajem novembra učenici četiri subotičke srednje škole predstaviće zajedničku aktivnost koju su osmislili tokom učešća na Omladinskom interkulturalnom kampu prošlog meseca u Sremskim Karlovcima.

0
22

U Subotici bi krajem meseca trebala biti predstavljena zajednička aktivnost koju su osmislili mladi, učesnici Omladinskog interkulturalnog kampa održanog krajem oktobra u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Učesnici kampa bili su učenici i učenice četiri srednje škole iz Subotice iz različitih nacionalnih zajednica.

U kampu su, u oragnizaciji Centra za proizvodnju znanja i veština, boravili nastavnici i 20 srednjoškolaca iz subotičke Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostolanji“, Gimnazije „Svetozar Marković”, Srednje medicinske škole i Tehničke škole „Ivan Sarić“ iz Subotice.

U kampu su se mladi bavili temama kao što su interkulturalna osetljivost, vrednosti i identiteti, kultura i kulturni identitet, predrasude u shvatanju kulture, korišćenjem interaktivnih metoda rada koje su mladima zanimljive i motivišuće za rad kao što su grupni mini projekti, foto-ture na terenu, analiza video materijala, igranje uloga i slično.

Pored toga, mladi su imali priliku da upoznaju Sremske Karlovce i posete Karlovačku gimnaziju, Patrijaršijski dvor, rimokatoličku crkvu Svetog Trojstva i druga zanimljiva i značajna mesta.

Tokom trodnevnog kampa upoznali su i razvili nova poznanstva i prijateljstva; predstavili su svoje škole i razmenili znanja o različitim kulturama i zajednicama iz kojih dolaze.

Zajedničku aktivnost koju su, uz pomoć nastavnika osmislili na ovom kampu, o svojim svatanjima interkulturalnosti i promociju interkulturalne vrednosti javnost će imati priliku da vidi, kako je planirano, 29. novembra u Subotici.

Projekat „Omladinski interkulturalni kamp u Vojvodini“ koji podržava Misija OEBS-a u Srbiji ima za cilj promovisanje interkulturalnog učenja i vrednosti među mladima iz različitih etničkih grupa u Vojvodini, negovanje međusobne saradnje i pokretanje aktivnosti sa mladima koje neguju vrednosti interkulturalizma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.