Mladi fizičari istražuju “neutrino”

VIDEO K9: Fizičari sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu čine prvu grupu istraživača iz Srbije koja će proučavati najzastupljeniju česticu materije u svemiru ,,neutrino”.

0
15

Prijem mladih fizičara koji čine prvu grupu istraživača iz Srbije koja će proučavati najzastupljeniju česticu u svemiru, upriličen je u Pokrajinskoj vladi.

Naučno-istraživačka grupa je prva grupa iz Srbije koja je pristupila ovom velikom narodnom eksperimentu koji ima više od 1000 članova i u kojem učestvuje preko 190 institucija.

Budući projekati će predstavljati garant da će svake godine biti radova koji su objavljeni u referentnim časopisima sa visokim impakt faktorom, što bi trebalo da dovede do boljeg plasmana Univerziteta u Novom Sadu na Šangajskoj listi.

Za raspisivanje novog četvorogodišnjeg ciklusa dugoročnih projekata biće izdvojeno 70 miliona dinara, dok će za naučnu izuzetnost, koja će biti namenjena najbolje citiranim istraživačima u pojedinim naučnim oblastima, biti izdvojeno četiri miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.