Mladi – društveno korisni

VIDEO K9: Četvrta generacije polaznika programa ,,Društveni aktivizam i mladi'' uskoro će započeti obuku u Američkom kutku u Novom Sadu. I ove godine program će biti realizovan kroz niz besplatnih radionica u kojima će mladi, uz pomoć stručnog tima, naučiti kako da se što bolje uključe u društveni život.

0
448

Radom na sebi u smislu organizovanja i pripremanja govora i izlaganja neke svoje priče pred grupom ljudi, mladi ljudi će imati priliku da kroz program ,,Osnovne obuke za uključivanje mladih u društveni aktivizam” budu korisni društvu u kom žive i stvaraju.

Zbog velikog interesovanja, Američki kutak i udruženje građana ,,Novi lobi” po četvrti put u Novom Sadu organizuju ovaj program.

“Ova obuka predstavlja jednu seriju radionica koja traje nešto duže od dva i po meseca, gde mladi uče kako da svoje ideje sprovedu u delo, kako da vežbaju veštine komunikacije, veštine javnog nastupa, kako da budu asertivniji, jer smatramo da veliki broj mladih možda i ima neke dobre ideje koje bi mogle da se sprovedu u delo, ali jednostavno nisu sposobni ili dovoljno komunikativni ili u krajnjem slučaju asertivni da ih predstave na pravi način ili na pravom mestu”, rekla je Aleksandra Dragutinović, organizatorka obuke.

Kroz seriju radionica koje vodi stručni tim sastavljen od društvenih aktivista, predstavnika medija, psihologa i sociologa, mladi uče veštine vezane za timski rad, javni nastup i komunikaciju, organizovanje lokalnog aktivizma.

“To znači da će mladi vežbati kako da govore pred grupom ljudi, da će vežbati kako da organizuju svoje vreme, kako da ispričaju tu svoju ideju da to bude i koncizno i jasno i da je jednostavno predstave onako kako su je zamislili , uče ih da konkretno kroz rad na sebi pomognu lokalnoj zajednici”, navela je Dragutinović.

Radionice počinju sa radom 26. septembra i biće realizovane svake srede tokom oktobra i novembra u prostorijama Američkog kutka u Novom Sadu, a prijave za ovaj program za koji mogu da konkurišu mladi uzrasta od 18 do 30 godina moguće su do nedelje, 23. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.