Mladi čuvaju kulturno nasleđe

VIDEO K9: Stručna konferencija o kulturnom nasleđu pod nazivom „Mladi i nasleđe“ održana je danas u zgradi Skupštine Vojvodine.

0
63

„Mladi i nasleđe – tradicija i budućnost u prekograničnom regionu“ je projekat koji finansira Evropska unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, a cilj je promocija vrednosti kulturnog nasleđa društva, uočavanja pretnje sa kojima se ono suočava i definisanje mera koje treba preduzeti za očuvanje i prenošenje vrednosti nasleđa za buduće generacije.

Tim povodom je u velikoj sali Skupštine Vojvodine održana konferencija “Mladi i nasleđe”.

Kulturno nasleđe govori nam ko smo bili i zašto smo danas ovakvi kakvi jesmo i zato u temelju pojedinačnog i kolektivnog odnosa prema njemu moraju biti ljubav i poštovanje, istakla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu.

Govoreći o projektu, ona je navela da je značajno što je on realizovan u prekograničnoj saradnji baš sa Mađarkom.

Važno je i to što su, kako je naglasila, najbitniji deo tog projekta bili mladi ljudi iz obe zemlje koji su tokom njegove realizacije upoznali svo bogatstvo kulturnog nasleđa i značaja brige o njemu.

Nosioci ovog projekta su, pored Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Fond Evropski polovi te mađarska Županija Čongrad–Čanad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.