Mlada i bezbedna, tribina u Omladinskom OK klubu

VIDEO K9: Postoje načini na koji naše mlade sugrađanke mogu da se zaštite od nasilja, kako u svojoj porodici, tako i van nje. To je i tema večerašnje tribine organizovane u Omladinskom OK klubu u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

0
311

Tribina pod nazivom “Mlada i bezbedna – u porodici i van nje” za mlade Novosađane organizovana je kao u okviru globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja će trajati do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

“Tribina je namenjena pre svega mladima, odnosno prevenciji nasilja u partnerskim relacijama kod mladih i generalno temi nasilja u porodici i nasilja prema ženama”, istakla je Nada Padejski-Šekerović, direktorka Sugurne ženske kuće u Novom Sadu.

Tribina je samo jedna od aktivnosti koju Centar za socijalni rad organizuje u okviru “16 dana aktivizma”, u cilju prevencije i informisanja žena o tome kako da izađu iz kruga porodičnog ili nekog drugog oblika nasilja.

“Druga aktivnost Centra za socijalni rad, odnosno Sigurne ženske kuće u okviru ove kampanje tiče se saradnje sa Domom zdravlja Novi Sad u smislu informisanja žena koje odlaze na ginekološke preglede, preko informativnog materijala, o tome kome mogu da se obrate u slučaju nasilja u porodici i kako da prepoznaju nasilje koje trpe”, rekla je Padejski-Šekerović.

“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je svetska kampanja koju obeležava oko 1.700 organizacija u preko 100 država sveta, a tribinu u Omladinskom klubu na SPENS-u organizovali su Institut za omladinske politike i Sigurna ženska kuća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.