MK Group kupila PIK Bečej

Kompanija MK Group danas je kupila Poljoprivredni kombinat (PIK) Bečej za 45,5 miliona evra, iznevši na javnoj licitaciji veću ponudu od drugog učesnika licitacije, Industrije mesa Matijević.

1150

MK Group i Industrija mesa Matijević bili su jedini učesnici licitacije, čija je početna cena iznosila 42,7 mil EUR.

Oni su u roku dostavili bankarske garancije u iznosu od 17,1 miliona evra.

“Još je rano govoriti o planovima, ali cilj nam je da napravimo modernu kompaniju po evropskim standardima. U narednom periodu plan nam je da primimo određeni broj radnika i njihov broj će se sigurno povećavati u budućnosti u zavisnosti od toga kako će se određeni segmenti kompanije poboljšavati, širiti i unaprediti“, izjavio je povodom kupovine Jovan Purar, direktor MK Group.

Poslovni sistem MK Group na domaćem tržištu važi kao jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura poput šećerne repe, pšenice i kukuruza.

PIK Bečej je nekada bio uzorni kombinat, jedan od najvećih i najuspešnijih u kompleksu agrara na prostorima bivše Jugoslavije.

Koristi oko 9.000 hektara obradivog zemljišta, od čega su dve trećine u vlasništvu države. Ima 56 hektara voćnjaka, 3.395 grla junadi, 29.748 svinja, 371 ovcu i 74 konja. PIK uglavnom izvozi konzervirano povrće u Ukrajnu. Belorusiju, Tursku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U imovinu koja se prodaje ne spada dvorac Bogdana Dunđerskog, koji je zaveštan Matici srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.