Mjuzikl o nastanku zrenjaninskog pozorišta

VIDEO K9: Na sceni zrenjaninskog Narodnog pozorišta Toša Jovanović odigrana je premijera mjuzikla “Bilo jednom u Banatu”, koji je nastao prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu“.

612

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ odigrana je prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni.

Reč je o mjuziklu „Bilo jednom u Banatu“, u kojem su glumci dramske i lutkarske scene, uz pomoć plesača pokušali da dočaraju priču o nastanku zrenjaninskog pozorišta.

Više o mjuziklu, ali i o legendi vezanoj za nastanak pozorišta je rekao reditelj mjuzikla „Bilo jednom u Banatu“, Vladimir Lazić

Reditelja Vladimira Lazića autora više od 120 ostvarenja poput mjuzikala „Mister dolar“ i „Cigani lete u nebo“,pitali smo koliko se ostvarenje „Bilo jednom u banatu“ razlikuje od drugih projekata

Mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“ je prva predstava ovakve forme koja se izvodi u narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. O tome koliko je bilo zahtevno organizovati ovakav projekat govorio je Ivan Francuski, direktor Narodnog Pozorišta.

Ivana Francuskog smo pitali da li je kultura u Zrenjaninu precenjena stvar

Da kultura u Zrenjaninu definitivno nije precenjena stvar pokazuje prepuna sala Narodnog pozorišta i ovacije publike koja je sa oduševljenjem pozdravila prvi mjuzikl odigran u Zrenjaninu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.