Mizeran prihod po domaćinstvu

VIDEO K9: Prosečna mesečna raspoloživa sredstva koja jedna porodica u našoj državi ima je nešto više od 55 hiljada dinara. Iz Asocijacije potrošača Srbije, za našu televiziju, ističu da je ovakvo stanje zaista alarmanto dok naši sugrađani objašnjavaju kako i na šta mesečno najviše troše novca.

544

Porodica u Srbiji mesečno raspolaže sa nešto više od 55 hiljada dinara, objavio je Republički zavod za statistiku na osnovu Ankete o potrošnji domaćinstva sprovedene u drugom kvartalu.

Iz Asocijacije potrošača Srbije napominju da je ovakav podatak alarmantan. Najveći udeo u raspoloživim sredstvima imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa, blizu 50 odsto, dok su prihodi najmanji od poljoprivrede, lova i ribolova, ni četiri odsto.

Što se lične potrošnje domaćinstva tiče, najviše novca odlazi na hranu i bezalkoholna pića, zatim na stanovanje, vodu, električnu energiju, gas i ostala goriva.

Na kraju, postavlja se pitanje kako preživeti mesec kada su izdaci u nekim porodicama i duplo veći od prihoda jednog domaćinstva. Kako naši sugrađani kažu, bitno je da se ima dovoljno novca za hranu i račune, a bez ostalog će se već nekako preživeti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.