MITROPOLIT CRNOGORSKI AMFILOHIJE: “CRNOGORSKA VLAST NE BI ORGANIZOVALA “PARADU BESTIDNOSTI” DA NE MORA”

1536

Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije izjavio je da je održavanje Parade ponosa u Podgorici koje je najavljeno za 20. oktobar samo posledica toga što se vlast u Crnoj Gori nalazi pod pritiskom evropskih gej lobije koji zloupotrebljavaju proces evropskih integracija države.

Prva Parada ponosa u Podgorici najavljena je za 20. oktobar, a mitropolit Amfilohije ocenjuje da je crnogorska vlast ne bi organizovala da ne mora, prenose “Novosti”.

– Crnogorska vlast poznaje violentnost svog naroda i njegovu ukorenjenost u iskonskim moralnim vrednostima, pa joj nije nimalo lako”, naveo je mitropolit Amfilohije u otvorenom pismu organizatorima parade koju on naziva “paradom bestidnosti”.

Održavanje te manifestacije predstavlja gaženje moralnog osećanja ogromne većine ljudi u Crnoj Gori, smatra mitropolit.

Prema njegovim rečima, homoseksualnost je neprirodna i kao takva vodi samouništenju, odnosno samoubistvu ne samo pojedinca nego čovečanstva.

Mitropolit Amfilohije ocenjuje da gej ideologija proglašava greh za vrlinu, a zlo za dobro i u pismu izjednačava homoseksualnost sa incestom i pedofilijom. Po njegovom mišljenju, iza organizacija Parade ponosa stoje svetske organizacije s ogromnim finansijskim zaradama koje finansiraju gej aktiviste.

– Crna Gora ima na pretek svojih deoba, siromaštva i nevolja. Zar je potrebno da se dodatno opterećuje nesrećom koju donosi gej parade, naveo je on.

Crnogorska policija ranije je odobrila održavanje Parade ponosa zakazane za 20. oktobar u Podgorici, a na obezbeđenju te manifestacije biće angažovano skoro 2.000 policajaca.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom – žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama, pišu “Večernje novosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.