Mirović: Vojvodini neophodne političke promene

VIDEO K9: Izbori u Vojvodini su neophodni kako bi se pokrenuo talas promena koji će omogućiti ostvarenje velikih razvojnih projekata neophodnih za njen ekonomski oporavak, rekao je Igor Mirović. Izbori 2012. -te pokazali su volju većine u Srbiji i nakon 15-ogodišnje vladavine pokrajinske većine vreme je da i građani Vojvodine osete pozitivne političke promene, smatra potpredsednik Srpske napredne stranke.

506

Tokom leta i jeseni u predizbornu kampanju aktivno će se uključiti i SNS, najavljuje potpredsednik ove partije.

“Čak i kad ne bi imali ovako kritičan odnos prema postignutim rezultatima, sama činjenica da je postojeća pokrajinska vladajuća većina već 15 godina na vlasti, bila bi dovoljna da se zatraži promena”, obrazložio je Mirović.

Običaj je i u evropskim razvijenim demokratijama, kaže Mirović, da se u ovakvim slučajevima pokrene dijalog o skraćenju mandata stranke koja je u postizbornoj situaciji kao vladajuća koalicija u pokrajini. Prelog u tom smislu koji je upućen od strane SNS-a grubo je odbijen, istakao je on i dodao da je to jasan pokazatelj da su članovima pokrajinske vlasti “fotelje milije od narodne volje”.

Ideja naprednjaka je da pokrajinski izbori budu održani u decembru, a kako je rekao Mirović, volja građana će pre ili kasnije biti preneta u pokrajinsku skupštinu.

Program, ljudi, energija i podrška koju SNS ima među građanima doprineće konačnim izbornim rezultatima u Vojvodini, rekao je Mirović, ističući da je njihova najvažnija predizborna poruka to što Srbija polako staje na svoje noge zahvaljujući merama koje sprovodi Vlada Srbije.

“Vojvodini su potrebni veliki razvojni projekti koje će sprovesti sposobni, odgovorni i neokaljani ljudi, a ključ je u promeni politike koja se vodi u pokrajini”, smatra potpredsednik SNS.

 

Vojvodina je sa svojim resursima velika šansa i promena politike biće snažan impuls za brz ekonomski razvoj, uveren je Mirović, a SNS računa na svoje najsposobnije ljude koji će nakon izbora pokrenuti talas promena. Aleksandar Vučić, kao glavni simbol i snaga moderne Srbije, istakao je Mirović, biće podstrek buduće moderne Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.