Mirović: Vojvodina će biti podrška državama u okruženju u proizvodnji hrane

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će Vojvodina u godinama pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane, što će značiti garant i podršku i državama u okruženju.

0
27

Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja daje, i po obimu i po kvalitetu, najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivma i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj“, izjavio je Mirović u Bijeljini na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 2022”.

Čestitajući jubilej, on je podsetio na važnost izgradnje saobraćajne infrastruktre koja će sve povezivati – i kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banjaluke i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

Srbija se gradi i izgrađuje i već za nekoliko godina putovaćemo mnogo brže i bićemo povezaniji, što će značiti i mnogo koristi za privredu i poljoprivrednike“, izjavio je Mirović i dodao da je jednoglasni zaključak ovog sajma da treba zajednički da se založimo za to da se inicijativa “Otvoreni Balkan” proširi na sve druge države, na BiH i Crnu Goru, i da korist od povezivanja, sporazuma, manjih troškova, bržeg prometa i jednostavnijih procedura imaju i te države.

Među pokroviteljima sajma “Interagro 2022” jeste i Privredna komora Vojvodine kao važan činilac privrednog razvoja Pokrajine. U organizaciji Privredne komore Vojvodine, na sajmu u Bijeljini učestvuju i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Turistička organizacija Vojvodine, kompanije i udruženja iz Vojvodine.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.