Mirović: Univerzitet je naša snaga

VIDEO K9: Ulaganje u nauku i tehnološki razvoj može biti generator promena, kao i zamajac za otvaranje novih radnih mesta, rečeno je na današnjem sastanku rektora Univerziteta sa predsedavnicima Pokrajinske vlade.

309

Pokrajinska vlada pruža izuzetnu podršku akademskoj zajednici, rekao je na sastanku rektor Univerziteta pofesor doktor Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u novom Sadu.

On je takođe istakao i da Univerzitet postaje sve vidljiviji u javnosti, kako domaćoj tako i inostranoj, ali i sve bolje kotiran u svetskim naučnim krugovima.

“Primetna je sve bolja vidljivost Univerziteta na međunarodnoj naučnoj sceni i njegovi prestižni rezultati, a u takvom smeru treba i dalje nastaviti. Zahvaljujem se i na pomoći Vlade povodom predstojećeg uređenja kampusa Univerziteta, s obzirom da je to kapitalni projekat, važan i za domaće studente i profesore, ali i za one koji iz inostranstva u našu zemlju dolaze zbog studiranja ili učešća u projektima”, rekao je Nikolić.

Na sastanku je rečeno da je primetno sve veće interesovanje stranih studenata koji bi svoje školovanje mogli da nastave u Novom Sadu, što bi i za grad i za Pokrajinu bio velika i značajna mogućnost za razvoj i promociju. Rektor je kao jednu od značajnih aktivnosti Univerziteta naveo i organizaciju naučnih skupova i konferencija čiji značaj prerasta državni i regionalni, a koje bi trebalo da se u narednih godinu dana pripreme i realizuju u Novom Sadu.

Kako je na sastanku rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Univerzitet u Novom Sadu zbog potencijala koje ima i zbog rezultata koje postiže zaslužuje odgovoran i temeljan pristup.

“Univerzitet je naša snaga i sa jednakom pažnjom se mora razgovarati i o tehničko-investicionim projektima Univerziteta, ali i o suštinskim pitanjima visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada. Sve ono što se ulaže kao vrednost, mora da ima i svoj strateški cilj, a Pokrajinska vlada je spremna da sa Univerzitetom i Ministarstvom učestvuje u rešavanju pitanja koja se tiču unapređenja uslova u kojima radi Univerzitet u Novom Sadu, kao i u pitanjima koja će omogućiti trasiranje puta za njegov dalji uspešan razvoj”, naveo je Mirović.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof dr. Zoran Milošević istakao je na današnjem sastanku, između ostalog, značaj partnerskog odnosa Pokrajinske vlade i Univerziteta, a zatim i stremljenje resornog sekretarijata da pomogne osnaživanje Univerziteta i njegov integritet, kao i da pomogne redovno funkcionisanje fakulteta i njihovih investicija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.