Mirović: Univerzitet je naša snaga

VIDEO K9: Ulaganje u nauku i tehnološki razvoj može biti generator promena, kao i zamajac za otvaranje novih radnih mesta, rečeno je na današnjem sastanku rektora Univerziteta sa predsedavnicima Pokrajinske vlade.

0
315

Pokrajinska vlada pruža izuzetnu podršku akademskoj zajednici, rekao je na sastanku rektor Univerziteta pofesor doktor Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u novom Sadu.

On je takođe istakao i da Univerzitet postaje sve vidljiviji u javnosti, kako domaćoj tako i inostranoj, ali i sve bolje kotiran u svetskim naučnim krugovima.

“Primetna je sve bolja vidljivost Univerziteta na međunarodnoj naučnoj sceni i njegovi prestižni rezultati, a u takvom smeru treba i dalje nastaviti. Zahvaljujem se i na pomoći Vlade povodom predstojećeg uređenja kampusa Univerziteta, s obzirom da je to kapitalni projekat, važan i za domaće studente i profesore, ali i za one koji iz inostranstva u našu zemlju dolaze zbog studiranja ili učešća u projektima”, rekao je Nikolić.

Na sastanku je rečeno da je primetno sve veće interesovanje stranih studenata koji bi svoje školovanje mogli da nastave u Novom Sadu, što bi i za grad i za Pokrajinu bio velika i značajna mogućnost za razvoj i promociju. Rektor je kao jednu od značajnih aktivnosti Univerziteta naveo i organizaciju naučnih skupova i konferencija čiji značaj prerasta državni i regionalni, a koje bi trebalo da se u narednih godinu dana pripreme i realizuju u Novom Sadu.

Kako je na sastanku rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Univerzitet u Novom Sadu zbog potencijala koje ima i zbog rezultata koje postiže zaslužuje odgovoran i temeljan pristup.

“Univerzitet je naša snaga i sa jednakom pažnjom se mora razgovarati i o tehničko-investicionim projektima Univerziteta, ali i o suštinskim pitanjima visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada. Sve ono što se ulaže kao vrednost, mora da ima i svoj strateški cilj, a Pokrajinska vlada je spremna da sa Univerzitetom i Ministarstvom učestvuje u rešavanju pitanja koja se tiču unapređenja uslova u kojima radi Univerzitet u Novom Sadu, kao i u pitanjima koja će omogućiti trasiranje puta za njegov dalji uspešan razvoj”, naveo je Mirović.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof dr. Zoran Milošević istakao je na današnjem sastanku, između ostalog, značaj partnerskog odnosa Pokrajinske vlade i Univerziteta, a zatim i stremljenje resornog sekretarijata da pomogne osnaživanje Univerziteta i njegov integritet, kao i da pomogne redovno funkcionisanje fakulteta i njihovih investicija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.