Mirović: Rusko-ukrajinski sukob rešavaju Amerikanci

VIDEO K9: Profesor dr Dejan Mirović izjavio je za KTV Zrenjanin da pitanje rusko-ukrajinskog sukoba rešavaju Amerikanci koji podstiču vlast u Kijevu da učestvuje u ratu koji će izgubiti.

0
30

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da je očigledna sve veća umešanost Zapada u sukob u Ukrajini i da Rusija to uzima u obzir, ali da to neće promeniti tok događaja.

Prvu nedelju 11. meseca rata u Ukrajini obeležili su ponovno rusko raketiranje ukrajinskog elektroenergetskog sistema, još jedan napad Ukrajinaca na bazu ruskih stategijskih bombardera, a u zapadnim, ali i ukrajinskim i ruskim medijima ima sve vise spekulacija i analiza kako bi se mogao odvijati dalji tok rata.

Profesor dr Dejan Mirović izjavio je da pitanje rusko-ukrajinskog sukoba rešavaju Amerikanci koji podstiču marionetsku vlast u Kijevu da troše ljude i resurse u ratu koji će izgubiti. Smatra da brojevi i snaga u Ukrajini pokazuju da će sukob biti okončan ruskom pobedom. Dodao je da su pregovori uvek bolji od rata i da nije optimista kada je reč o brzom okončanja rata.

Mediji sa druge strane danas izveštavaju da ruski komandanti, verovatno pokušavaju da razviju novu osovinu napredovanja u regionu Donjecka kako bi odvukli ukrajinske snage od sektora Bahmut, gde se mesecima vode teške borbe za kontrolu istoimenog grada.

Dodaje se da, postoji realna mogućnost da Rusija nastavi da osvaja male delove teritorije lokalno u tom sektoru, ali je malo verovatno da Rusija ima dovoljno slobodnih snaga u toj oblasti da postigne operativno značajan prodor.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.