Mirović: “Ne smanjujemo pomoć za treće dete”

VIDEO K9: Predsednik Pokrajinske vlade demantovao je danas navode pojedinih medija o ukidanju pomoći u iznosu od 12.000 dinara mesečno za treće dete u Vojvodini. "Pokrajina će kroz nove mere pronatalitne politike proširiti, a ne smanjivati obim pomoći za treće dete", izjavio je Igor Mirović.

0
399

Predstavljajući nove mere Pokrajinske vlade za povećanje nataliteta, predsednik Pokrajinske vlade naveo je da je pokrajinskim budžetom za 2018. godinu za mere populacione politike ukupno obezbeđeno 727 miliona dinara.

Mirović je demantovao pojedine portale koji su naveli da je Pokrajinska vlada ukinula isplatu naknade za treće dete.

“Do sada je jedino Pokrajinska vlada obezbeđivala mesečnu naknadu od 12.000 dinara u trajanju od dve godine, a ubuduće će taj iznos, za porodice sa trećim detetom, za zaposlene žene, obezbeđivati Republika Srbija i to u trajanju od 10 godina“, naveo je Mirović.

On je najavio i da će Pokrajinka vlada, prva u Srbiji, uvesti meru pomoći nezaposlenim ženama sa trećim i četvrtim detetom i to u iznosu od 12.000 dinara mesečno.

„U tu kategoriju spada oko 2.000 žena u Vojvodini i zbog toga smo odlučili da realizujemo ovu meru koja će početi da se primenjuje od 1. januara 2019. godine“, kazao je Mirović.

Druga nova pronatalitetna mera Pokrajinske vlade, prema njegovim rečima, odnosi se na mogućnost rešenja ili unapređenja uslova stanovanja porodicama u kojima se rodi treće i četvrto dete.

„Za nešto više od mesec dana, na osnovu kriterijuma koje će razraditi resorni sekretarijat, raspisaćemo konkurs za bespovratna sredstva za stambeno proširenje porodica sa troje dece i četvoro dece i to je mera koja do sada u Srbiji nikada nije postojala“, najavio je Mirović.

Podsetivši da je Pokrajinska vlada u junu ove godine osnovala Budžetski fond za pronatalitetnu populacionu politiku, najavio je nastavak sufinansiranja biomedicinski potpomognute oplodnje za drugo, treće i svako naredno dete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.