Mirović i Dodik o unapređenju saradnje Vojvodine i Srpske

Igor Mirović primio je juče predsednika Srpske Milorada Dodika.U razgovorima je istaknuta tradicionalnim vezama Vojvodine i Republike srpske, kao i o unapređenju saradnje u brojnim oblastima.

0
326

„Vojvodina, kao najrazvijeniji deo Republike Srbije, uvek će podržavati Republiku Srpsku u njenim nastojanjima da se sačuva, i da odbrani svoja prava. Bilo je teških dana za Srpsku u prošlosti, kao i ne manje teških danas, ali bez obzira na sve, ona uvek može da računa na podršku AP Vojvodine“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon prvog zvaničnog susreta s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Mirović i Dodik su razgovarali o modelima saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske, sa ciljem da se u svim oblastima života i rada ta saradnja unapredi. U razgovoru je istaknuto da mogućnosti za saradnju postoje u oblastima privrede, zdravstva, obrazovanja, kao i turizma i energetike.

Predsednik Pokrajinske vlade je izrazio zadovoljstvo zbog prve zvanične posete predsednika Dodika Pokrajinskoj vladi, istakavši da pokrajinska administracija posetama zvaničnika iz Srpske pridaje veliki značaj.

Mirović je dodao da je sa predsednikom Srpske razgovarao o mogućnostima unapređenja privredne saradnje, koja će podstaći razvoj lokalnih samouprava na teritoriji Srpske, ali i o saradnji koja treba da podstakne razvoj i u drugim segmentima, kao što je izgradnja određenih infrastrukturnih pravaca.

Ocenivši da je Srpska mnogo učinila u realizaciji određenih investicija u oblasti putne privrede, Mirović je kazao da su u pripremi projekti koji strateški treba da povežu Srbiju u Srpsku, odnosno AP Vojvodinu i Srpsku, jer je ogromna privredna razmena na toj relaciji, te da će to sigurno biti zajednički zadatak u budućnosti.

Kako je Mirović naveo, tokom susreta razgovaralo se i o saradnji univerziteta i klinika. On je naglasio da nije zadovoljan načinom na koji funkcioniše lečenje građana Srpske u Vojvodini, te da će se tu otvoriti pitanje odnosa našeg Fonda za zdravstvo, jer je namera da se kroz određene kriterijume građanima iz Srpske, koji to žele, omogući lečenje u Novom Sadu.

„Vojvodina će uvek na Srpsku gledati kao na svoju državu, kao na nekoga koga će uvek i u svemu bezrezervno podržavati“, ponovio je na kraju Mirović dodajući da su AP Vojvodina i Srpska povezane kako kroz istoriju stvaranja Srpske, tako i kroz današnje kontakte ljudi koji žive i koji posluju na obe stare.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.