Mirović: Alarmantno u Novom Sadu

VIDEO K9: Stanje u Novom Sadu po pitanju širenja virusa Covid-19 je alarmantno, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade, koji je naveo i da očekuje da grad i još 11 opština u Vojvodini uvedu vanrednu situaciju.

0
29

U Novom Sadu je tokom jučerašnjeg dana identifikovano 246 novoobolelih od korona virusa, od ukupno 324 novozaraženih u Vojvodini, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je epidemiološku situaciju na teritoriji pokrajine ocenio kao nepovoljnu, a u vojvođanskoj prestonici kao alarmantnu, s obzirom da se u njoj nalazi skoro dve trećine obolelih u pokrajini.

“Ja sam pre tri ili četiri dana dao nalog Institutu za javno zdravlje Vojvodine da sve lokalne samouprave obavesti o tome šta se dešava na njihovim teritorijama. Stav Pokrajinske vlade jeste da je u Novom Sadu i na teritoriji još 11 opština u Vojvodini situacija veoma nepovoljna i očekujem da lokalne samouprave uvedu vanrednu situaciju,” rekao je Mirović.

Na stanje u Novom Sadu po pitanju širenja korona virusa osvrnuo se danas i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je rekao da grad mora voditi računa pre svega o zaštiti zdravlja svojih građana, ali i o ekonomiji.

U ovom trenutku se, prema rečima Igora Mirovića, više od 170 obolelih nalazi u kovid centru KCV i taj broj polako raste.

U kovid režimu rada Kliničkog centra su Infektivna klinika, Rehabilitacija, Abdominalna klinika, a od danas i Klinika za urologiju.

Mirović je naveo i da je ponovno prilagođavanje Novosadskog sajma prijemu obolelih od Covid-19, jedna od rezervnih opcija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.