Miris pastrmke sa Zlatibora

VIDEO K9: Vreli letnji dani idealni su za boravak u hladu kraj vode ili na planini, a uživanje još veće na manifestacijama u takvom okruženju. Stoga ne čudi velika posećenost manifestacije "Dani pastrmke" koja je proteklog vikenda po peti put održana na Zlatiboru. Prilog je realizovan uz podršku Opštine Čajetina.

150

Zlatiborsko selo Ljubiš nadaleko je čuveno po uzgoju i pripremi kalifornijske ili, kako je u ovom kraju zovu ljubiške pastrmke.

Njoj su posvećeni i “Dani pastrmke”, manifestacija koja na Zlatiboru već petu godinu za redom okuplja veliki broj učesnika i posetilaca. Iz zlatiborske Turističke organizacije podsećaju da opština Čajetina ulaže značajna sredstva kroz subvencije za podsticaj razvoja poljoprivrede i turizma, kako bi i na taj način motivisala mlade ljude da ostanu na selu.

Ekipa Zorana Čubrika osvojila je 1. mesto u pravljenju riblje čorbe, dok je pastrmka Radenka Dačovića proglašena za najbolju. Oba takmičara se slažu u jednom – da je za uspešan recept glavni sastojak kvalitetna pastrmka koja se uzgaja samo na ovom području.

Manifestacija “Dani pastrmke”, uz bogat kulturno – umetnički program, ponudila je gostima da pomognu u degustaciji i ocenjivanju specijaliteta od ljubiške pastrmke. Među članovima žirija težak zadatak imala je i pomoćnica predsednika opštine Čajetina koja je objasnila koji su bili glavni kriterijumi ove godine za najbolji recept.

Ispoštovani su i ukusu publike, jer su, pored članova žirija, specijalitete od ljubiške pastrmke ove godine ocenjivali i posetioci manifestacije, kojih će, kako se nadaju meštani Ljubiša, biti sve više iz godine u godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.