Miris Leskovca na Trgu republike

VIDEO K9: Centrom grada danas se širio miris leskovačkog roštilja. Osim gurmanluka iz ovog dela Srbije, sugrađani su mogli da vide, a i da probaju pljeskavicu tešku 30 kilograma koju su majstori pripremili za otvaranje zanimljive manifestacije na Ribljoj pijaci.

0
585

Centrom grada danas se širio miris leskovačkog roštilja. Osim gurmanluka iz ovog dela Srbije, sugrađani su mogli da vide, a i da probaju, pljeskavicu tešku 30 kilograma koju su majstori pripremili za otvaranje zanimljive manifestacije na Ribljoj pijaci.

“Roštilj jeste proizvod po kojem se prepoznaje naš grad i van granica ove zemlje. Mi se trudimo da se usavršavamo i da napredujemo i veliki je trud uložen da jedna, u početku lokalna manifestacija kakva je bila Roštiljada, preraste u najveću manifestaciju naše zemlje. Sigurno i jedan od najvećih gastronomskih festivala na Balkanu. Naravno da pratimo savremene trendove, ali se trudimo da zadržimo našu tradicionalnu koncepciju, a to je afirmacija roštilj mesa i specijaliteta sa roštilja”, rekla je Tina Stojanović iz Turističke organizacije Leskovca.

Prošle godine roštilj majstori su u Novom Sadu pripremali pljeskavicu tešku 25 kilograma, a danas su oborili ovaj rekord pljeskavicom od 30 kilograma, koju su Novosađani mogli i da probaju.

“Stavili smo 30 kilograma mesa, na lim na koji stavimo masti da ne bi zagorela, jer posle nastaju problemi. Sad nam predstoji okretanje, a onda delimo gratis svim posetiocima”, naveo je roštilj-majstor Ljubiša Đorđević.

Majstori tajnu pripreme vešto čuvaju. Kažu potrebno je malo veštine i umeća, a šta se time na kraju dobije, Novosađani imaju priliku da probaju do subote, na najstarijoj pijaci u gradu, Ribljoj pijaci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.