Mirčić: Predsednički izbori šansa za Srbiju

VIDEO K9: Predsednički izbori su šansa za Srbiju, smatraju u Srpskoj radikalnoj stranci, navodeći da su oni ujedno šansa i za njihovog kandidata Vojislava Šešelja koji bi na ovaj način mogao da pokaže da Srbija ima daleko veće mogućnosti od onih koje joj se nude u okviru Evropske unije.

0
557

Dr Vojislav Šešelj, koji je predsednik Srpske radikalne stranke, biće kandidat radikala na predstojećim predsedničkim izbiruna.

Šešelj je jedan od najvećih antiglobalista, kažu radikali, navodeći da su izbori šansa da u Srbiji dođe do promena.

“SRS je ubeđenja da su predsednički izbori šansa da se dođe do promena u Srbiji. Pre svega, do realnih promena može doći ako na predsedničkim izborima većina građana Srbije odluči da ovakvo stanje ne može više da traje. Naše ubeđenje se temelji na činjenici da kandidatura Vojislava Šešelja može da donese te preko potrebne promene”, rekao je Milorad Mirčić, potpredsednik SRS.

Srbija ima mnogo veće mogućnosti od onih koje joj se nude u Evropskoj uniji, kaže Mirčić, navodeći da radikali i dalje smatraju da Srbija treba da napravi zaokret od proevropske politike i politike učlanjenja u Uniju.

“Vojislav Šešelj je čovek koji garantuje svojim autoritetom i svim onim što je radio u predhodnom periodu da će tu funkciju predsednika poštovati i uvažavati mnogi u svetu. Kao najpoznatiji antiglobalista uspeo je da stavi i većinsku Srbiju na poziciju da ne prihvata globalizam kao neminovnost. I taj antiglobalizam je očigledno sada u naletu i u političkom smislu je sve aktuelniji. Ko ima boljeg predstavnika nego Vojislav Šešelj? Da promoviše Srbiju kao antiglobalnu državu, državu građana koji ne prihvataju nešto što im se nameće sa strane kao nešto što nema alternativu”, naveo je  Mirčić.

S obzirom da je još uvek nepoznato da li će zajedno sa predsedničkim biti održani i parlamentarni izbori, Mirčić kaže da ne veruje da bi parlamentarni izbori doveli do većih promena, ali smatra da može doći do preraspodele političke moći i da bi u tom slučaju većinu moglo da čini više političkih opcija, što bi prema njegovom mišljenju svakako bio pomak.

“Ubedljiva većina SNS dozvoljava SNS-u da se ponaša tako kako se ponaša. Bez ikakve odgovornosti, bez ikakvog osećaja za realnost. Njima je sasvim dovoljno da ubedljivo većinom koju imaju u Parlamentu donesu bilo kakvu odluku koja po njihovom ubeđenju je ispravna”, kazao je Mirčić.

Podsetimo, izbori nas očekuju u aprilu. Da li će biti samo predsednički ili i pralamentarni još uvek je neizvesno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.