Ministar Stefanović smenio načelnike PS Senta i Kanjiža

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije smenio je načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža zbog, kako je naveo, utvrđenih nepravilnosti u radu. Protiv smenjenih načelnika pokrenut je disciplinski postupak.

768

Prema rečima ministra, po okončanju disciplinskog postupka, u konsultaciji sa tužilaštvom, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivične odgovornosti, protiv njih će biti podnete i krivične prijave.

[quote_box_center]„Nakon tragedije koja se dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama”, rekao je Stefanović.[/quote_box_center]

Ministar je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.

[quote_box_center]„Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi”, rekao je Stefanović.[/quote_box_center]

Ministar očekuje, u narednim danima, detaljnu analizu, zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera novembra 2011.godina, sudski postupak trajao dve godine, a da se nije ni pokrenuo, zbog čega je nastupila zastarelost.

Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu, koje mu je oduzeto 2012. godine, vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog dela.

On je istakao da ovaj slučaj ukazuje da se moramo mnogo više pozabaviti nasiljem u porodici i da celo društvo, a ne samo policija, mora mnogo ozbiljnije da shvati ovaj problem i da se upusti u njegovo rešavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.