Ministar policije o pucnjavi u Novom Sadu

VIDEO K9: Policija neće iznositi detalje jučerašnje pucnjave u Novom Sadu jer je istraga još u toku, rekao je danas novinarima u Sremskoj Kamenici ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Ministar je takođe napomenuo da se vidi pomak u rešavanju ubistava generalno u Srbiji, a što se ovog slučaja tiče, očekuje ili brze rezultate, ili smenu u kriminalističkoj policiji.

0
433

Juče je na Podbari, kod OŠ “Đura Daničić”, upucan muškarac koji je nakon toga zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine.

Ministar unutrašnjih poslova je izjavio da “tako tragičan događaj mora što pre da bude rešen”.

“Juče se dogodila stvar koja, naravno, teško pogodi bezbednost i, naravno da smo svi zabrinuti zbog toga. Ja sam i juče i danas razgovarao sa načelnikom novosadske policije i direktorom policije i izrazio sam očekivanja da se ovaj slučaj što pre reši. Načelnik me je obavestio da su određeni postupci u toku i da kriminalistička istraga daje određene rezultate. Naravno, policija neće izlaziti sa detaljima, da to ne bi naškodilo interesima istrage, ali sam uveren da imaju dovoljno tragova da ovaj slučaj brzo reše. Ono što sam insistirao je upravo ono što smo skratili vreme. Smanjili smo toleranciju, iako to u ranijim periodima nije bilo tako”, naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da je važno raditi na prevenciji, što se pokazalo i u praksi. Prema njegovim rečima, zabeležen je manji broj ubistava u odnosu na 2005 i 2006. godinu.

“Zbog obračuna u koji smo krenuli sa svim banditima koji su ovde ne od juče, koji su ovde mnogo dugo i koji su razvili svoje mreže, nažalost, u nekim prethodnim vremenima očigledno nije bilo ni spremnosti ni važnosti da se sa tim obračuna. Mi danas imamo da zaplenjujemo 3,5 tone droge. Da cena droge skače, jer je nema na ulici. I naravno, da se zbog manje bare, taj broj krokodila uznemirio i da zbog toga i imamo taj obračun oko narko tržišta. Ulični kriminalci, kriminalci na ulicama nas, naravno, brinu, ali ćemo upravo preventivnim radom, zato i imamo novog načelnika novosadske policije od koga očekujem jednu čeličnu pesnicu u Novom Sadu, od koga očekujem žestok odgovor i brze rezultate”, kazao je ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović, kako je rekao, očekuje ili brze rezultate od strane policije, ili smenu u kriminalističkoj policiji.

On je danas u Sremskoj Kamenici, inače, boravio povodom promocije 13. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, te je policajcima pripravnicima čestitao na završenoj obuci.

“Tu posebnu čast koju imam već 2,5 godine da moga da, u saradnji sa sjajnim ljudima iz Ministarstva unutrašnjih poslova i divnim ljudima koji su profesori i mentori ovde u školi, mogu da učestvujem u oblikovanju novih generacija policajaca koji treba da služe svojoj otadžbini, zaista ne pruža se svakome i zbog toga sam izuzetno zahvalan”, naveo je tom prilikom Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.