Ministar odbrane u poseti Vojnomedicinskom centru

VIDEO K9: Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima obišao je Vojnomedicinski centar u Novom Sadu. Tokom obilaska odeljenja i kabineta i razgovora sa zaposlenima, ministar Đorđević se posebno interesovao za uslove rada, nivo i kvalitet usluga i opremljenost medicinskim aparatima, sa čime ga je upoznao i upravnik VMC pukovnik Bratoljub Brkljača.

0
522

Ministar Đorđević održao je i sastanak sa kolektivom vojne bolnice i upoznao ih sa planiranim reformama vojnog zdravstva, planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i planiranim infrastrukturnim ulaganjima, posebno u vojno zdravstvo, koja se očekuju u narednim godinama.

“U razgovoru sa upravnikom i kolektivom bolnice upoznao sam se sa svim poteškoćama sa kojima se susreću zaposleni u Vojnomedicinskom centru. Razgovarali smo i o planovima za budućnost vojnog zdravstva. Zaključili smo šta je to potrebno, i šta ćemo raditi u narednom periodu. U radu ima malih poteškoća, ali svakako ćemo se truditi da ih prebrodimo. Mislim da u narednim godinama možemo očekivati svetlo na kraju tunela, odnosno da novosadsku vojnu bolnicu postavimo na stabilne noge”, rekao je tom prilikom ministar Đorđević.

On je najavio reorganizaciju i značajnija ulaganja u vojno zdravstvo u narednom periodu, dodajući da će odnosu na prošlu godinu biti nešto više više para za lekove.

“Možda ne u dovoljnoj meri koliko se očekuje, ali mislim da ćemo laganim zanavljanjem i domaćinskim odnosom prema finansijskim sredstvima postići da se na lageru vojnih zdravstenih ustanova nađe više i sanitetskog materijala i lekova”, naglasio je Đorđević prilkom obilaska novosadskog vojnomedicinskog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.