Minimalac za 3 dana

VIDEO K9: Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od četvrtka, 7. maja država početi sa isplatama tri minimalne zarade u naredna tri meseca, kao i da će prijava građana za isplatu pomoći od 100 evra početi 15. maja i da će trajati do 5. juna. U protekle dve nedelje u javnosti je povedena polemika o tome da li je tih 100 evra neophodno baš svima.

14

Zdravstvenim radnicima, prema najavama ministra finansija, u utorak će biti isplaćena aprilska plata uvećana za 10 odsto, a od četvrtka, 7. maja, država će početi sa isplatama tri minimalne zarade za 1,1 milion zaposlenih u naredna tri meseca, za šta je opredeljeno više od 900 miliona evra.

Prijava građana za isplatu pomoći od 100 evra počeće 15. maja i trajaće do 5. juna.

Ministar je ocenio da je država preuzela na sebe najveći teret krize izazvane pandemijom korona virusa i naveo da je za odlaganje poreza i doprinosa namenjeno 29,5 milijardi dinara.

On je rekao i da se za dva meseca za pomoć u Nacionalnoj službi zapošljavanja prijavilo oko 6.000 građana, kao i da je Srbija prvi kvartal završila sa rastom od pet odsto, te da će Srbija ove godine biti najuspešnija ekonomija u Evropi sa rastom koji će kako je naveo, biti možda na nuli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.