Mini sajam poljoprivrede u Žitištu

VIDEO K9: Žitište je u subotu bilo stecište poljoprivrednika iz Banata okupljenih na 13. po redu Mini sajmu poljoprivrede.

0
320

U organizaciji opštine Žitište i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Žitištu je svoje proizvode i asortiman semena hibrida predstavilo više proizvođača i distributera semena, rezervnih delova kao i opreme za proizvodnju u poljoprivredi.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža je u izjavi nakon otvaranja sajma istakao je da je ova manifestacija organizovana i zbog toga da u stručnom smislu pruži pomoć žitištanskim poljoprivrednim proizvođačima. 

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milorad Malić naglasio je da Pokrajinski sekretarijat podržava ovakve i slične manifestacije koje su i u funkciji ostanka mladih na selu.

Na Mini sajmu poljoprivrede najzastupljenije su bile semenarske kuće. Regionalni predstavnik prodaje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada Vasa Stojšin je rekao da je Institut tradicionalno prisutan na sajmu u Žitištu.

On je ovom prilikom predstavio i deo ponude hibrida kukuruza koji će svakako privući pažnju naših poljoprivrednika.

Na ovogodišnjem Mini sajmu poljoprivrede predstavljene su i mere podrške Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede kao i Fonda za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine.

Predstavnici Veterinarske inspekcije prisutnima su održali i kratko predavanje o preventivnim merama za sprečavanje širenja bolesti afričke kuge svinja. (Prilog KTV Zrenjanin)

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.