Milovančev: Ne stoje optužbe na račun Luke

VIDEO K9: Nakon pisanja medija o izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) o nedomaćinskom poslovanju Luke Novi Sad, iz novosadske Luke stiže demanti u kome se navodi da su zlonamerni političari jedva dočekali objavljivanje preporuke Revizora, jer su "frustrirani mizernim rezultatima sopstvene politike".

0
780

“Objavljene Preporuke DRI oni tendenciozno prikazuju javnosti kao da su u pitanju presude za teška nedela, a ne preporuke da se uočeni nedostaci otklone”, saopštio je u pisanom obraćanju javnosti generalni direktor Luke Aleksandar prof. dr Milovančev.

On je dodao da će, prema uobičajenom postupku, DRI sačekati da Luka Novi Sad otkloni uočene nedostatke, koji, kako navodi, ne predstavljaju drastične slučajeve zloupotreba u poslovanju, kako ih predstavljaju politikanti.

“Luka Novi Sad dobila je od Državne revizorske insitucije (DRI) rok od 90 dana da nedostatke otkloni, što će biti učinjeno. Kritizeri nemaju toliko vremena da čekaju, a jasno im je i da će nakon otklanjanja nedostataka ostati bez razloga za zanovetanje, pa su požurili da omalovaže sve što je nova uprava Luke Novi Sad postigla tokom nešto više od tri poslednje godine. Oni hoće da podignu optužnicu i da nas hitno osude, kad već to nije učinila DRI”, saopštio je Milovančev.

Nije istina da se Lukom Novi Sad loše upravlja, kaže Milovančev, navodeće da Luka Novi Sad u poslednje tri godine uzastopce obara rekorde pretovarenih količina robe. Na kraju ove godine, već je postignut apsolutni rekord u pretovaru, jer u istoriji Luke Novi Sad nikada tokom jedne godine nije, kao što je to na današnji dan, pretovareno više od 1.157.226 tona robe, saopštila je Luka.

“Svi podaci o poslovanju Luke govore da nema nikakve krize menadžmenta Luke Novi Sad, nasuprot onome što su iznete tvrdnje u javnosti. Naprotiv, sadašnja uprava Luke Novi Sad ima ubedljivo bolje rezultate nego prethodnici, što apsolutno potvrđuje njen legitimitet”, ističe Milovančev.

Ni optužbe o tome da je Luka zaposlila bez dozvole 22 radnika ne stoje, navodi Milovančev, objasnivši da Luka nije korisnik i potrošač budžeta, nego u potpunosti posluje kao akcionarsko društvo, na i u zavisnosti od tržišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.