Milijardu dinara za zdravsvo

VIDEO K9: Ugovori vredni milijardu dinara za finansiranje i sufinasiranje medicinske i nemedicinske opreme, dodeljeni su danas u Pokrajinskoj vladi zdravstvenim ustanovama.

0
515

Sredstva koja je pokrajina izdvojila kroz ugovore koji su uručeni predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini biće utrošena, kako je rečeno, na kupovinu savremenih CT aparata, magnetne rezonance i druge neophodne opreme čime će kako je istaknuto biti podignuti standardi u dijagnostici.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je tom prilikom podsetio da su u toku radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Pančevu, nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, te najavio da su u planu i radovi na kompletnom uređenju opštih bolnica u Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.

“Jedan od naših najvažnijih prioriteta je izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Očekujemo da tokom jeseni budu sprovedene odgovarajuće procedure, a krajem ove, ili početkom naredne godine, da imamo i ugovor“, naveo je Mirović.

Pokrajinska vlada do sada je izdvojila oko 3,7 milijardi dinara kako bi obezbedila i podigla standarde u ovoj oblasti, rekao je Mirović i najavio još intenzivnija ulaganja, kako bi Vojvodina imala zdravstveni sistem koji odgovara potrebama pacijenata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.