Milijarda dinara za rekonstrukciju vrelovoda u 2017.

VIDEO K9: Novosadska toplana je u ovoj godini rekonstruisala oko 10 km vrelovoda u gradu, a sada tokom grejne sezone radnici Toplane beleže kritične tačke na osnovu kojih će biti rekonstruisan vrelovod u narednoj godini. Za ovu stavku Novosadska toplana izdvojiće više od jedne milijarde dinara. U Toplani podsećaju da je ovo prvi put nakon više godina da je to preduzeće godinu završilo likvidno, kao i da je dva puta došlo do pojeftinjenja grejanja.

0
435

Toplana Istok dobiće u narednoj godini nov kotao, čime će značajno biti povećan kvalitet grejanja svih objekata koji su priključeni na ovu toplanu, kažu u ovom preduzeću.

Osim toga u narednoj godini Toplana će izuzetno značajna sredstva opredeliti za obnovu vrelovoda po gradu.

” Jedini kriterijum po kome su birane lokacije isti je kao i predhodnih godina, a to su starost vrelovoda i učestalost havarija na datom mestu. U ovoj godini za radove na rekonstrukciji vrelovoda Toplana je izdvojila čak 1.000 150 000 dinara, što je skoro pa duplo više nego u 2016. godini, dok će iz budžeta grada Novog Sada, odnosno od strane osnivača, za ove radove biti izdvojeno 136,3 miliona dinara”, rekla je Ivana Stanimirović, PR JKP “Novosadska toplana”.

Ovo će biti prva godina nakon dugo vremena koju će JKP “Novosadska toplana” završiti likvidna, te su u Toplani zadovoljni postignutim rezultatima.

“Rezultati su sjajni. Sumiranje izgleda tako da smo u 2016. rekonstruisali 40 km vrelovoda širom grada. Cene usluga su dva puta snižene u ovoj godini, što je isključivo rezultat pravne poslovne politike i menadžmenta i ekonomičnog poslovanja. Generaciono postorojenje na Toplani Zapad radi nesmetano i obavlja svoji delatnost i ispunilo je sva očekivanja, dakle novosadska Toplana proizvodi električnu energiju koju, kao povlašćeni proizvođač, po stimulisanim cenama plasiramo u elektro-distributivnu mrežu”, istakla je Stanimirović.

Bez obzira na praznike, Stanimirović je navodi da će Toplana toplotnu neregiju za grejanje i toplu vodu isporučivati punom parom, podsećajući da svi kojima zatreba Novosadska toplana tokom praznika mogu pozvati dežurne ekipe na 423-712, od 6 do 23 časova. U slučaju curenja na kućnim instalacijama treba pozvati 021/4881105 koji je korisnicima dostupan 24 sata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.