Milan Đurić novi kandidat za gradonačelnika

VIDEO K9: Novi kandidat za gradonačelnika Novog Sada je Milan Đurić, aktuelni zamenik dosadašnjeg, Miloša Vučevića, koji će biti ministar odvrane u novoj Vladi Srbije.

0
13

Miloš Vučević, budući ministar odbrane u novoj Vladi Srbije, podneo je ostavku na funkciju gradonačeknika Novog Sada.

Vučević je danas, u poslednjem obraćanju novinarima u Gradskoj kući u svojstvu gradonačelnika, poručio da je ponosan i zahvalan Novosađanima na tome što je imao priliku da vodi Grad 10 godina te da veruje da je svojim zalaganjem i trudom pokazao koliko voli Novi Sad.

Na dan kada podnosi ostavku na mesto gradonačelnika, istakao je Vučević, na računu Grada ima 7. 540.918.705 dinara, što je za dve milijarde više nego u vreme kada je bio izabran na tu funkciju. Kandidat za novog gradonačelnika, ako je rekao, biće sadašnji zamenik, Milan Đurić.

Vučević je u svom obraćanju rekao da u gradskoj kasi za vreme njegovog mandata nikada nije bilo ispod 50 miliona evra, i zato su sada mogli da milijardu dinara izdvoje za mazut i lako lož ulje, za svaki slučaj u ovim, kako je naveo, izazovnim vremenima. Istakao je i da je ponosan na uvećanje broja zaposlenih, broja privrednih subjekata, na izdvajanja za sport, socijalnu i omladinsku politiku, na visoka dostignuća u oblasti kulture, kao  i na novine poput uvođenja usluga ličnih pratilaca, besplatan boravak dece u vrtićima i subvenisanje boravaka i u privatnim vrtićima. On je naveo kako veruje da će Đurić nastaviti politiku kontinuiteta razvoja grada kojoj će on dati svoj lični pečat.

Pismo sa njegovom ostavkom, naveo je Vučević, predato je predsednici Skupštine Grada Novog Sada, a dogovoreno je da sednica Skupštine na kojoj će biti birani gradonačelnik i Gradsko veće, bude održana u sredu 26. oktobra. On se na kraju zahvalio svim dosadašnjim saradnicima i poželeo im uspeha u daljem radu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.