Milan Đurić izabran za gradonačelnika

VIDEO K9: Milan Đurić novi je gradonačelnik Novog Sada, potvrdili su danas odbornici na sednici Skupštine grada, na kojoj su izabrani i zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

0
89

“Velika je čast i privilegija, ali i ogromna odgovornost, biti izabran za gradonačelnika Novog Sada, „Srpske Atine“ i Evropske prestonice kulture”, izjavio je Milan Đurić koji je danas izabran za novog gradonačelnika Novog Sada na sednici Skupštine Grada.

Đurić je nakon sednice izjavio da ih rezultati postignuti u prethodnih 10 godina obavezuju da nastave sa politikom kontinuiteta.

U odnosu na preiod od pre 10 godina, istakao je Đurić, danas je budžet Grada duplo veći i iznosi 40 milijardi 808 miliona dinara. Novi gradonačelnik naglasio je da će učiniti sve da Novi Sad i dalje ekonomski jača, da se razvija i modernizuje, da ima najbolje vrtiće, škole i domove zdravlja, brigu o starijima, kao i da, kako je naveo, neprestano gradi nove mostove. Najavio je dalja ulaganja u zdravstvo, socijalnu zaštitu, obrazovanje, komunalnu infrasrukturu, u širenje mreže biciklističkih staza, a sve to poštujući princip ravnomernog razvoja svih delova grada i prigradskih naselja.

Za imenovanje Đurića za gradonačelnika glasalo je 66 odbornika u gradskom parlamentu, pet ih je bilo protiv, a sedam ih bilo odsutno. Sednici nisu prisustvovali odbornici LSV.

Sastav Gradskog veća, prema odluci odbornika, ostao je nepromenjen, a za zamenika gradonačelnika Novog Sada izabran je Igor Crnobarac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.