Mikulaš obradovao mališane

VIDEO K9: Praznične paketiće dobili su proteklog vikenda, na dan Svetog Mikulaša, mališani u Mađarskom kulturnom centru Petefi Šandor u Novom Sadu.

0
133

Mikulaš je i ove godine obradovao mališane u Mađarskom kulturnom centru Petefi Šandor na Telepu, koji su uživali u priredbi i poklonima pripremljenim za ovaj praznik.

Prema mađarskom običaju noću 5. decembra ili u zoru 6. decembra Mikulaš posećuje decu koja su bila dobra i daruje ih poklonima koji se stavljaju u cipelu.

“Mikulaš je porodični praznik koji svake godine obeležavamo i u kulturnom centru. Uvek se trudimo da pored igračaka, u poklonu se sadrži zdravo voće i nešto od slatkiša. Sva deca uvek dobijaju poklon koja dođu i posete ovu predstavu i ovo dešavanje ovog dana”, rekao je Kasa Čondor iz MKC Petefi Šandor.

Ovo je porodični praznik, a njegova simbolika, pojasnio je Čondor, ogleda se u tome da deca očiste svoje cipele koje potom stavljaju u prozor ili pored vrata kako bi u njima našli poklon. Prema običaju, dobra deca bivaju nagrađena igračkama i slatkišima, a neposlušnima sleduje virgač, to jest prut, luk i krompir.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.