Mihajlović: Nisam pristajala da budem pion, ne snosim odgovornost za EPS

Nisam pristala da budem pion, to je možda razlog zašto smo danas ovde, rekla je danas Zorana Mihajlović u obraćanju povodom toga što više neće biti u Vladi Srbije.

0
16

“Uvek sam popu govorila da je pop, a bobu da je bob“, izjavila je Mihajlović na oproštajnoj konferenciji za novinare, piše portal 021.rs

Mihajlović je izjavila da je u nedelju razgovarala u četiri oka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i demantovala pisanje pojedinih medija kako je izgledao taj razgovor, dodajući da mu “neće mu biti lako, ali imaće jednu glavolbolju manje jer neće imati taj jedan drugačiji ton iz vlade”.

Naglasila je da je njen stav Srbija na zapadu, Srbija u Evropi i da za stav “sa SNS-om ili bez SNS-a ima vremena”.

Ona je naglasila da će njoj lično bili lakše da ne gleda ljude koji “koriste SNS kao džuboks za bogaćenje”, a da će verovatno i njima biti lakše tako.

Predsednik vrlo dobro zna gde treba da idemo i kakve odluke da donesemo. Ja tu jesam bila u manjini kao neko ko se zalaže da Srbija bude na zapadu a ne na istoku, ali to ne znači da mi koji smo u manjini nismo u pravu. Ne znam koliko je naša nova vlada proevropska, ali je prosrpska. A o mojim konkretnim planovima sačekaćemo par meseci“, izjavila je Mihajlović.

Naglasila je i da se ne oseća nimalo odgovornom za EPS. 

I to je onaj drugi deo kad sam rekla razgovaraćemo – mora biti prilike da se razgovara o tome šta se radilo u prošle dve godine. Mislim da ako EPS ne promeni kako radi, biće velikih problema“, rekla je Mihajlović.

Kaže da je Srbija i sinoć uvozila električnu energiju i da smo na to dali 2,2 miliona evra.

“Mislim da je jasno ko je odgovoran za EPS, zato je ovo ministarstvo i podnelo krivične prijave”, naglasila je.

Novoj ministarki rudarstva i energetike poželela je sve najbolje i dodala da misli da ni njoj neće biti lako.

Ni meni nije bilo lako, nisam pristajala da budem pion i to je možda razlog što smo danas ovde. Nemam razloga da žalim ni za čim, ja sam u Vladi 10 godina, iza mene stoje rezultati i stoji sve što smo zajednički radili“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je poručila da će ostati u političkom životu Srbije.

Mihajlović se zahvalila i Aleksandru Vučiću koji ju je 2010. godine pozvao u SNS.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.