Mihajlović: 2018. počinje izgradnja Fruškogorskog koridra

VIDEO K9: Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti saobraćaja i infrastrukture bila je tema sastanka ministarke saobraćaja i infrastrutkrure Zorane Mihajlović i ambasadora Mađarske u Srbiji Atile Pintera.

514

Nakon toga ministarka je saopštila da izgardnja Fruškogorskog koridora kreće naredne godine.

Glavna tema sastanka bili su realizacija i način finansiranja izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma, poznatije kao Fruškogorski koridor, čija je ukupna dužina 45,4 kilometra.

Mihajlović je podvukla da je taj koridor strateški važan za Srbiju i ovaj deo Evrope, istakavši da je izrada projektne dokumentacije pri kraju.

Naš plan je da radovi počnu naredne godine, a da u međuvremenu razgovaramo o načinu finansiranja ovog projekta, objasnila je ona.

Pinter je ukazao na to da su prethodnu godinu obeležili brojni kontakti između dve vlade i da postoji puno prostora da se saradnja dveju zemalja dodatno unapredi.

Na sastanku su razmenjene i informacije o napretku u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata od značaja za Srbiju i Mađarsku, uključujući modernizaciju pruge Beograd – Budimpešta, rekonstrukciju pruge Segedin – Subotica – Baja i otvaranje novog graničnog prelaza Rastina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.