“Mihajlo Pupin” – nagrada AP Vojvodine

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o ustanovljavanju nagrade AP Vojvodine i pokrajinskih priznanja.

334

Dokumentom joji je usvojila Pokrajinska vlada se predlaže da se ustanovi Nagrada „Mihajlo Pupin“, koju bi pokrajina, kao svoje najviše priznanje, dodeljivala pojedincu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime se daje trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.

Predloženo je da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja, i to u oblasti kulture – Priznanje „Ferenc Feher“, umetnosti – Priznanje „Pavle Jovanović“, obrazovanja – Priznanje „Đorđe Natošević“, nauke – Priznanje „Milutin Milanković“, privrede – Priznanje „Lazar Dunđerski“, sporta – Priznanje „Momčilo Tapavica“, ljudskih i manjinskih prava – Priznanje „Ljudevit Mičatek“ i ravnopravnosti polova – Priznanje „Milica Tomić“.

Pokrajinska nagrada i priznanja dodeljuju se povodom datuma od pokrajinskog značaja, Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 25. novembra, dana obeležavanja Majske skupštine 15. maja i Međunarodnog dana ljudskih prava 10. decembra.

Odluku o dodeli Pokrajinske nagrade i priznanja donosi Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja.

Na sednici Pokrajinske vlade utvrđen je i predlog skupštinske odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Zavoda za kulturu Vojvodine, koji predlaže da ova ustanova promeni naziv i nastavi sa radom kao Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.