Mia Simonović, Vukašin Ranđelović i Ivana Pančić laureati nagrade “Predrag Peđa Tomanović”

VIDEO K9: Mia Simonović i Vukašin Ranđelović ravnomerno će podeliti nagradu "Predrag Peđa Tomanović" za 2018. godinu, saopšteno je danas na konferenciji za štampu u SNP-u. Žiri je odlučio je i da nagradu za najboljeg studenta glume novosadske Akademije umetnosti dodeli studentkinji Ivani Pančić.

0
492

Nagradu “Predrag Peđa Tomanović” dodeljuje istoimena zadužbina već 24. godinu za redom na dan rođenja mladog velikog glumca čije ime nagrada nosi.

Dodeljuje se za najbolju ulogu koju je ostvario glumac u SNP u prethodnoj kalendarskoj godini. Žiri je odlučio da ova prestižna nagrada za 2018. ode u ruke glumaca Mie Simonović i Vukašina Ranđelovića.

Dvoje mladih glumaca se, kako stoji u obrazloženju žirija, u prethodnoj godini u predstavama SNP istaklo u više uloga i svojim talentom su potpuno opravdali prijem u ansambl Drame ove pozorišne kuće.

Najbolji student studijskog programa Gluma na srpskom jeziku koji je završio Master akademske studije u 2018. je, prema predlogu Akademije umetnosti koji je žiri prihvatio, studentkinja Ivana Pančić u klasi profesora Nikite Milivojevića.

Uručenje nagrade “Predrag Peđa Tomanović” biće održano 25. januara na sceni Pera Dobrinović, pre početka predstave Antigona 1918.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.