Mi smo “Dobri ljudi”

VIDEO K9: Muzička radionice za osobe sa invaliditetom i inkluzivni orkestar ,,Dobri ljudi” iz Novog Sada ove godine obeležava 10 godina rada. Ovaj jubilej obeležili su velikim koncertom 4. decembra u gradskoj koncertnoj dvorani.

0
43

U organizaciji Udruženja „Dobri ljudi“, u koncertnoj dvorani muzičke škole „Isidor Bajić“, inkluzivni orkestar „Dobri ljudi“ Dnevnog boravka ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika sa Novog naselja 4. decembra proslavio je 10 godina postojanja.

Centralni dogaj je bio koncert pod nazivom „Mi smo dobri ljudi“, koji su zajedno sa svojim gostima izveli članovi muzičkog orkestra „Dobri ljudi“, pod rukovodstvom Žarka Sebića. Tom prilikom osvrnuli su se i na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, ali i na razvoj orkestra, od njegovih početaka, preko uspešnih nastupa u zemlji i u svetu, nezaboravnih putovanja, do prestižne nagrade Zero Award 2023, kada su, kao dobitnici ovog priznanja u konkurenciji od 360 projekata iz 80 zemalja, krajem februara učestvovali  na Zero konferenciji i održali koncert u zgradi UN u Beču.

U prepunoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu publika je imala da priliku da čuje njihovo izvođenje numera Ave Maria, Canon u D duru, muzičku temu iz filma „Dobar, loš, zao“ i brojne druge, među kojima i kompozicije po kojima su prepoznatljivi, Oda radosti i Hajmo ruke gore.

Udruženje „Dobri ljudi“ su se pobrinuli da obraduju svoje članove benda prikladnim poklonima, a dodeljene su i zahvalnice svima koji su doprineli njihovom radu. Inkluzivni orestar „Dobri ljudi“, pod rukovodstvom Žarka Sebića i Miloša Letića, čine Marko Bašica, Đorđe Hrubenja, Jelena Đurić, Igor Ćulić, Marko Đukin, Luka Živanov, Marko Rošulov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.