Metafizika veza kulture i dijaloga

VIDEO K9: U okviru projektnog ciklusa Interkulturalni dijalozi - O umetnosti i interkulturalnosti, gost Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski" večeras je hrvatski pisac i reditelj Damir Zlatar Fraj.

0
18

Posete Novom Sadu za hrvatskog umetnika Damira Zlatara Fraja imaju posebno značenje, jer, kako navodi, kad te nešto takne u mladosti, to ostaje za ceo život.

Ratna drama devedesetih donela je zatišje u ovim vezama, koje su, priča Zlatar Fraj, ponovo spojene nakon njegove prve knjige, koja ga je na neki metafizički način vratila na tačke života u Sloveniju i u Novi Sad, gde je to njegovo delovanje najsnažnije odjeknulo.

Otvaranje Carpe Librum kluba čitalaca Damira Zlatara Fraja pre sedam godina u Novom Sadu, u kojem, kako kaže, uvek razgovaraju o onome što nastaje, emotivno je impresioniralo umetnika. Ovaj Klub je našao i izdavača za njegovu poslednju knjigu Mama Medeya koja je svetlost dana ugledala u našem gradu.

Reč nosi svetlost i energiju koja može da osvesti, a dijalog promene, kazao je Zlatar Fraj, koji ove 28. septembarske večeri gostuje u Kulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski”, u okviru projektnog ciklusa Interkulturalni dijalozi – O umetnosti i interkulturalnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.