Meštani Čardaka ne daju parcele

VIDEO K9: Primedbe, predlozi i sugestije sugrađana nakon javnih uvida regulacione planove više lokaliteta na području grada, danas su se našli pred Komisijom za planove gradseke skupštine.

0
533

Meštani sremskokameničkog Čardaka imali su najviše primedbi i predloga na nacrt plana detaljne regulacije svog naselja, kažu u Komisiji za planove Skupštine grada.

“Imamo nekoliko manjih planova za koje je pristigao mali broj primedbi, po jedna ili ni jedna i imamo jedan veći broj primedbi pristiglih na plan detaljne regulacije Čardaka, što će nam biti glavna tema. Mislim da ima nekih 30 primedbi, tako da ćemo najveći deo današnje sednice posvetiti Čardaku i razgovoru s ljudima koji su podneli te primedbe”, rekao je Radonja Dabetić, predsednik Komisije za planove.

Primedbe su, kako je rekao, uglavnom vezane za privatne parcele na Čardaku, jer taj deo još uvek nije dobro razvijen infrastrukturom i potrebna su ulaganja, koja za sobom povlače i otkup pojedinih privatnih parcela, a čemu se protive njihovi vlasnici.

“Neophodno je da se delovi nekih privatnih parcela preorganizuju, otkupe. Primedbe su većim delom usmerene na to, ljudi i građani traže da se što manje površine otkupe za javnu površinu i urbanisti gledaju, a i mi uglavnom potvrđujemo, da gledamo što manje i što lakše da to izvedemo, da im se što manje zađe u privatne parcele”, naveo je Dabetić.

Članovi Komisije za planove razmotrili su i primedbe i predloge ostalih Nacrta planova detaljnih regulacija koji su bili na javnim uvidima, a to su lokalitet uz Ulicu Stevana Doronjskog, deo centra Veternika, Petrovaradina i poslovne zone u severozapadnom delu grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.