Mesić zbog snimka dao ostavku u SABA

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić podneo je ostavku na dužnost počasnog predsednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posledica nastalih objavljivanjem snimak sa njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

0
494

Mesić je ostavku podneo predsedniku SABA Franji Habulinu, prenosi Hina.

“Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimaka s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992, kao i one kasnije objavljene iz godine 1990. i uzimajući u obzir činjenicu da verovatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena sa jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim SABA bilo kakvih negativnih posledica, podnosim ostavku na funkciju počasnog predsednika”, navodi se u Mesićevoj ostavci.

Mesić je naveo da, ne opravdavajući se, preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao.

“Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ, a što je – to je danas više nego očigledno – i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a posebno u vremenu kada sam obavljao dužnost predsednika Hrvatske, zastupao dijametralno oprečne stavove”, bivši hrvatski predsednik.

On je poručio i da njegova privrženost antifašizmu kao sistemu vrednosti i njegova “privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimaka starih 25 godina, neće biti poljuljana”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.