Mesec Matice srpske u Zrenjaninu

VIDEO K9: "Srpska jezička slika Banata u prošlosti i danas" naziv je predavanja održanog u Kulturnom centru Zrenjanina. O ovoj temi govorila je profesorka dr Isidora Bjelaković, sekretarka Odeljenja za književnost i jezik Matice srpske.

0
26

U sklopu manifestacije “Mesec Matice srpske u Zrenjaninu”, u Kulturnom centru održavaju se predavanja članova i saradnika Matice srpske, eminentnih stručnjaka, profesora univerziteta i akademika na temu očuvanja identiteta srpskog naroda u Vojvodini sa posebnim osvrtom na Banat.

Govori se o očuvanju srpskog jezika i pisma, kao i o značaju zadužbinarstva kod Srba na čijim temeljima je i nastala Matica srpska. Predavanje na temu ,,Srpska jezička slika Banata u prošlosti i danas’’ održala je prof. dr Isidora Bjelaković, sekretarka Odeljenja za književnost i jezik Matice srpske.

Upitali smo Isidoru koliki je značaj Matice srpske kada je reč o srpskom jeziku.

Do kraja manifestacije biće održano još jedno predavanje na temu  “Miloš Crnjanski kao lirski pesnik”, a govoriće akademik Jovan Delić, redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.