Mesec knjige u Novom Sadu

VIDEO K9: Oktobar, mesec knjige, u Novom Sadu obeležiće Dani novosadskih izdavača, malih izdavača i autorskih izdanja koji će, uz prateće sadržaje, od petka do nedelje biti održan u dvorištu Sokolskog doma.

0
75

Prvi sajam knjiga održan je u prostoru Sokolskog doma od 1. do 15. maja 1947. godine, koji je na zahtev građana produžen još 10 dana, a na kojem su se predstavili izdavači iz svih krajeva tadašnje Jugoslavije. Tradicija održavanja sajmova knjiga nastavljena je u Beogradu i Novom Sadu.

U dvorištu Sokolskog doma će od petka do nedelje biti održani ovogodišnji Dani novosadskih izdavača, malih izdavača i autorskih izdanja koji su specifični u odnosu na velike sajmove ove vrste.

Na Oktobarskom salonu malih izdavača i autorskih izdanja biće nagrađena dvojica pisaca, Aleksandar Gatalica, Milan Todorov. Biće predstavljene i jedinstvene enciklopedije Dragutina Furunovića i dodeljena priznanja manifestacije.

Dani novosadskih izdavača, malih izdavača i autorskih izdanja od petka do nedelje u dvorištu Sokolskog doma imaće i svoj muzički prateći sadržaj.

Pored muzičkog, prateći program obogatiće i izložba ilistracija prof. Jugoslava Vlahovića na temu Knjiga, kao i podsećanje na 230 godina srpskog knjižarstva i 73 godine od prvog posleratnog Sajma knjiga u Jugoslaviji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.