Mere za sada jedine efikasne

VIDEO K9: U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 36 novih slučajeva korona virusa, jedna osoba je umrla, a na respiratoru su 33 pacijenta. Povratak oko 25.000 naših turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih tokom ovog meseca, kao i početak školske godine, izjavio je prof. dr Bratislav Tiodorović, s tim što je broj obolelih direktno vezan za nepoštovanje mera.

0
65

U školama se zbog korona virusa sprovode protivepidemijske mere, đaci su podeljeni u manje grupe i nose maske na propisan način, ali je u vrtićima situacija nešto drugačija, zbog čega se pojavila bojazan od zaraze kod jednog dela roditelja.

Osim kapljičnim, dokazano je, međutim, da se korona virus u određenoj meri i pod određenim uslovima može širiti i vazdušnim putem, pa je upitno koliko je delotvorna mera fizičke distance od metar i po ili dva.

U početku se mislilo da će toplota, odnosno infracrveni i UV zraci “oslabiti” Covid 19, što se pokazalo kao netačno, rekla je dr Vesna Vuleković, načelnica Službe za zaštitu dece Doma zdravlja Novi Sad.

Virus je iznenadio svojim ponašanjem i, kako se ispostavilo, mere poput dezinfekcije, nošenja maski i držanje distance pokazale su se kao kao najdelotvornije u sprečavanju širenja pandemije pa se može očekivati da će dati rezultate ako se odgovorno primenjuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.