Mere u tržnim centrima

VIDEO K9: Za sutra je najavljena nova sednica Kriznog štaba na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija i razmotreno eventualno popuštanje mera. Podsetimo, od ponedeljka su u Srbiji ponovo otvoreni tržni centri uz uslov da zaposleni i posetioci strogo poštuju mere za sprečavanje širenja zaraze kovidom 19.

0
34

Tržni centri mogu da rade do 22 sata, ali je rad ugostiteljskim objektima unutar tržnih centara i dalje zabranjen i njima je omogućena šalterska prodaja hrane i pića uz poštovanje distance, dok u baštama ugostiteljskih objekata koje su smeštene napolju posetici mogu da borave uz takođe poštovanje određenih mera.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta površina objekta i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i istaknuta obaveza za nošenje maski. Maske obavezno moraju da nose i posetioci i zaposleni.

Ukoliko objekat ima više ulaza i izlaza, moraju se odrediti i vidljivo obeležiti ulazna i izlazna vrata. Na ulazu u objekat su obavezne dezobarijere, fizička distanca između korisnika mora da bude najmanje dva metra, zajedničke prostorije kao i predmeti koje koriste, kao što su toaleti, rukohvati na stepenicama, liftovi i slično, moraju biti na svakih sat vremena dezinfikovani rastvorom na bazi 70 odsto alkohola.

U objektu moraju biti određene i vidljivo obeležene linije kretanja na taj način da se onemogući boravak ili okupljanje većeg broja lica na jednom mestu, kao i bezbedni pravci kretanja od ulaza do izlaza.

U tržnim centrima mora biti određen jedan ili više korona redara, u zavisnosti od veličine tržnog centra, koji su odgovorni za poštovanje mera.

Ukoliko korona redar primeti da neko lice ne nosi masku, bez odlaganja će obavestiti to lice da napusti objekat sa upozorenjem da takvo ponašanje predstavlja prekršaj, a ukoliko to lice odbije da napusti objekat, bez odlaganja će o tome obavestiti nadležne inspekcijske službe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.